Wie zijn wij ?
Een stukje geschiedenis...
Waar zijn wij ?
Onze producten

Ijsblokjes
Gebroken ijs
Droog ijs
Blokken ijs

Onze raadgevingen
Onze diensten
Onze troeven
Onze ideeën
Uw bestellingen

Blokken ijs


Naast het traditionele ijs vervaardigen wij eveneens grote blokken ijs die bestemd zijn voor ijssculpturen. De blokken hebben een afmeting van 1,00 x 0,50 x 0,25 meter en wegen ongeveer 125 kg. Daarom verzoeken wij u om uw bestellingen zo lang mogelijk van tevoren te voorzien.

Deze blokken zijn vooral geschikt voor in de winter dankzij hun lange bewaring. Bovendien kunnen wij deze blokken niet gedurende het hele jaar produceren. Wij kunnen u deze blokken enkel aanbieden gedurende de periode van begin oktober tot eind april, omdat de hitte van de zomer een warmteschok kan veroorzaken waardoor de blok zou splijten of zelfs breken.

Bovendien moet een blok ijs zich aan de kamertemperatuur aanpassen alvorens hij bewerkt kan worden. De blok zal zich over het algemeen eerst met damp (condensatie) bedekken. Men moet wachten tot deze geleidelijk aan verdwenen is alvorens het ijs te beginnen bewerken om elke barst in de blok te vermijden.

Niet zo lang geleden liet La Glacière de blokken beeldhouwen door een artiest. Deze persoon is echter vertrokken. Wij hebben gedurende lange tijd geprobeerd om een persoon te vinden die over dezelfde talenten beschikt. Ondanks al onze inspanningen zijn wij hier niet in geslaagd.

Wij kunnen u verwijzen naar zelfstandigen die het ijs op een artistieke wijze kunnen bewerken. Zij kunnen de blokken ijs bij u ter plaatse beeldhouwen zodat u de evolutie van hun werk kunt observeren.

Insluitsels in de blokken zijn eveneens mogelijk maar vragen een langere productietermijn. U kunt hiermee indruk maken op uw galabals, plechtigheden, huwelijken, banketten, buffet en andere bedrijfsevenementen.De prijs bedraagt 110 € + 23,10 € (BTW), d.w.z. 133,10 € BTWI per stuk voor een ruw blok ijs zonder insluitsel. Voor een insluitsel vragen wij u om ons te contacteren voor een offerte, want alles hangt af van de mogelijkheden en de technische aspecten.
Blok van ijs

© 2010 * La Glacière S.A. * Ijskelderstraat, 38 * 1060 Brussel
Tel : 02/534.40.03 * Fax : 02/534.92.18 * BTW : BE 0451.170.160 * Mail us